Kuchnia chińska, starożytna jak kraj z którego pochodzi, odpowiada dzisiejszym gustom i stylowi życia. Jest bardzo różnorodna, lekka i zdrowa, atrakcyjna dla oka oraz szybka i łatwa. Chińska kuchnia korzysta z różnorodnych składników, które jeszcze niedawno uznawaliśmy za bardzo wyszukane, takie jak suszone czarne grzyby, korzeń lotosu czy wino ryżowe, które obecnie są dostępne w supermarketach. Niniejsza książka przedstawia zróżnicowany wybór potraw, przybliżający ogromne bogactwo stylów kulinarnych. Niektóre z nich będą mocno doprawione i ostre, inne charakteryzują się subtelnymi połączeniami smaków. Znajdziecie tu zarówno szybkie, lekkie dania, o pełnych barwach i wspaniałej konsystencji, jak i bogatsze, bardziej wyrafinowane potrawy. Idealnym ukoronowaniem posiłku będą desery ze słodkich i soczystych owoców - przyjemność dla oka i raj dla podniebienia.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia chińska Gotujmy razemWydawnictwo: Olesiejuk
Seria: GOTUJMY RAZEM
ISBN: 9788376261553
Tytuł oryginału: Chinese
Tłumacz: Banaszkiewicz Adam
Języki: polski
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 96
Format: 21.5x28.0cm
Oprawa: Gąbka
Waga: 0.68 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Domowe suszenie żywności
Wydawnictwo RM
Garnek rzymski.
80 zdrowych i pysznych przepisów
80 zdrowych i pysznych przepisów
Studio Emka
Gotowanie na parze
Dragon
Muzyka moja pasja
Arti
Kuchnia FIT
Słowne (dawniej Burda Książki)
Kuchnia Fit 2. Wspólne gotowanie
Słowne (dawniej Burda Książki)
Green Kitchen. Zielono zdrowo
Buchmann
Podróż przez epoki
Literatura sztuka moda
Literatura sztuka moda
Biały Kot