Dr Wiliam W. Li autor bestsellerowej i przełomowej książki Jedzenie przeciwko chorobie, w niniejszej publikacji prezentuje, jak odpowiednia dieta może pomóc w zapobieganiu otyłości oraz zdrowej utracie wagi.
Doktor Li ujawnia zaskakujące i nowatorskie podejście do odchudzania, udowadniając, między innymi że:
• zdrowa tkanka tłuszczowa może wspomagać proces odchudzania,
• metabolizm w wieku 60 lat może działać tak samo, jak w wieku 20 lat,
• dieta z efektem jo-jo może być korzystna dla zdrowia,
• okno postu przerywanego trwające osiem godzin może być równie skuteczne, co dwunastogodzinne,
• utrata nawet niewielkiej ilości wagi może znacząco wpłynąć na zdrowie.
Książka ukazuje, jak dodanie odpowiednich produktów do diety może poprawić metabolizm, zredukować niezdrową tkankę tłuszczową i doprowadzić do utraty wagi, która wydłuży życie i pozwoli w pełni cieszyć się każdym jego dniem.
Ponadto autor proponuje czterotygodniowy plan posiłków, wskazówki dotyczące zamienników produktów, porady zakupowe oraz, co najważniejsze, proste przepisy, które zachwycą każdego.
Producent:
Wydawnictwo Czarna Owca Sp. z o.o.
ul. Wspólna 35/5
00-519 Warszawa (PL)
tel: 22 616 12 72
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Jedzenie przeciwko otyłości. Naukowe dowody na zdrowe odchudzanieAutor: William Li
Wydawnictwo: Wydawnictwo Czarna Owca
Kod paskowy: 9788382529883
ISBN: 9788383829883
Rok wydania: 2025
Ilość stron: 480
Waga: 0.686 kg