U Pana Boga przy stole. Podlasie. Tom 3. Przewodnik kulinarny po miastach, miasteczkach i siołach

Paśny Buriat

  • Rok wydania: 2025
  • Format: 16x23 cm
  • Oprawa: oprawa broszurowa
Wysyłka:
2 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
74,20 PLN
Nasza cena
67,46 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 62,44 zł



Smakowite opisy 37 lokali serwujących regionalne jadło (w Supraślu, Sokółce, Tykocinie, Siemiatyczach, Białymstoku, Białowieży, Kleszczelach, Krynkach, Narewce, Kruszynianach i wielu innych miejscach) 39 przepisów na regionalne przysmaki Trzeci tom przewodnika kulinarnego U Pana Boga przy stole tym razem zabierze Was tylko i wyłącznie na Podlasie i będzie to jedna z najsmaczniejszych podróży, jakich doświadczyliście w swoim życiu. Na razie – czytelnicza, ale jesteśmy pewni, że po lekturze ruszycie w pierwszym wolnym terminie do Krynek, Tykocina, Supraśla, Białowieży, Siemiatycz i innych poleconych przez Michała Skoczka podlaskich miejscówek. Autor zapukał do drzwi najlepszych gospód, barów, karczm, zajazdów i restauracji, skosztował wszystkich miejscowych specjałów. Teraz kolej na Was! Kto poznał kuchnię Podlasia, ten wie, że tu się od stołu głodnym nie odchodzi. Tutejsze mistrzynie i mistrzowie gotowania udowadniają, jak nigdzie w Polsce, że gotowanie jest jak miłość. I że – jak pisała Virginia Woolf – „nie można dobrze myśleć, kochać i spać, jeśli nie jadło się dobrze”. Tutaj na pewno zjecie dobrze. Zapraszamy na wycieczkę z nietypowym kulinarnym przewodnikiem Michała, tropem smaków i zapachów… Jedzenie na zdjęciach, które zamieszczone są w tej książce, nie jest stylizowane, ale dokładnie takie, jakie autor dostał z kuchni i za każde uczciwie zapłacił, książka ta bowiem nie powstała na bazie recenzji sponsorowanych. Żaden z właścicieli opisywanych tu lokali nie zapłacił nawet złotówki ani wydawnictwu, ani autorowi. Jedynym sponsorem wydania tej książki jesteś Ty, Drogi Czytelniku. Jeśli zdecydujesz się na zakup, będziemy szczęśliwi i mamy nadzieję, żę będzie Ci wszędzie smakowało. Smacznych podróży po Podlasiu! O AUTORZE: Michał Skoczek – urodzony w Dzień Matki Roku Pańskiego 1973, w internecie znany jako Żorż Ponimirski. Ojciec – Założyciel bloga Street Food Polska (streetfoodpolska.pl). Młody, szczupły, wykształcony, z wielkiego miasta Kielce. Po ukończeniu szkół podstawowych rzucił się w wir życia towarzyskiego. Birbant wielbiący uciechy stołu i biesiady z przyjaciółmi. Ceni rzeczy proste, więc przedkłada kawior nad kuchnię molekularną. Wielbiciel Franca Fiszera, skamandrytów i świętego spokoju. Potrafi czytać i pisać prawie bez omyłek, a także rozmawiać telefonicznie. Autor (wspólnie z Pawłem Kotwicą) wydanej w 2023 roku części pierwszej przewodnika kulinarnego U Pana Boga przy stole. Podlasie i Suwalszczyzna oraz (wydanej w 2024 roku) części drugiej – U Pana Boga przy stole. Suwalszczyzna.

Producent:
Wydawnictwo Paśny Buriat Piotr Brysacz
ul. Wojska Polskiego 23 ABC/82
16-400 Suwałki (PL)
tel: +48 502-566-520
email: [email protected]


Szczegóły

Tytuł: U Pana Boga przy stole. Podlasie. Tom 3. Przewodnik kulinarny po miastach, miasteczkach i siołach
Autor: Michał Skoczek
Wydawnictwo: Paśny Buriat
ISBN: 9788397496736
Rok wydania: 2025
Ilość stron: 244
Format: 16x23 cm
Oprawa: oprawa broszurowa
Waga: 0.356 kg

Recenzje

Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: