Wciągająca opowieść o słonecznym Cyprze, który zachwyca pięknymi plażami, bogatą historią i zapierającymi dech w piersiach widokami: od turkusowej wody przy wybrzeżu Pafos i Limassol, przez wysokie szczyty Gór Trodos, kończąc na starożytnych wykopaliskach i kościołach z listy UNESCO. Poznaj greckie i tureckie dziedzictwo w podzielonej Nikozji, opłyń Skałę Afrodyty, zakosztuj gwarnego życia Larnaki oraz Agia Napa i odkryj dzikie górskie zakątki. Spróbuj lokalnego sera halloumi, świeżych owoców morza i słodkiego loukoumi, popijając kieliszek lokalnego wina. Poznaj Cypr z terramare!
W przewodniku terramare znajdziesz:
• fascynujące opisy miejsc wartych odwiedzenia, najciekawszych atrakcji i ukrytych skarbów,
• mnóstwo ciekawostek w formie wyimków z tekstu, ramek, stron tematycznych,
• praktyczne porady i informacje o życiu w mieście oczami jego mieszkańców,
• dowiedz się więcej – dla ciekawskich,
• wspaniałe zdjęcia, które pozwolą poczuć klimat miejsca jeszcze przed jego odwiedzeniem,
• mapy z najważniejszymi punktami, plany głównych obiektów, a dodatkowo darmową mapę w aplikacji na smartfon,
• praktyczny i poręczny dodatek kulinarny z informacjami o kuchni lokalnej oraz słowniczkiem przydatnych w restauracji słów i zwrotów.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy."
Szczegóły
Tytuł: Cypr: przewodnik z dodatkiem kulinarnymAutor: Piotr Jabłoński
Wydawnictwo: ExpressMap
Kod paskowy: 9788381908160
Języki: polski
Rok wydania: 2025
Ilość stron: 224
Format: 1.4x2.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami