Odkryj królestwo grzybów!
Grzyby to wyjątkowy składnik kulinarny. Są niesamowicie umamiczne – wyróżnia je piąty smak (umami to po japońsku esencja pyszności), dzięki któremu dania smakują lepiej i pełniej.
W tej książce znajdziesz:
Grzyby to wyjątkowy składnik kulinarny. Są niesamowicie umamiczne – wyróżnia je piąty smak (umami to po japońsku esencja pyszności), dzięki któremu dania smakują lepiej i pełniej.
W tej książce znajdziesz:
- 70 przepisów na apetyczne potrawy z grzybami, zarówno z polskich lasów oraz upraw, jak i tymi z kuchni świata
- ciekawostki kulinarne o grzybach oraz informacje o ich wartościach odżywczych
- praktyczne porady dotyczące zbierania, obróbki, bezpiecznego przechowywania i różnorodnych sposobów wykorzystania grzybów.
Przekonaj się, jak wiele zastosowań mają grzyby i jak smakowicie sprawdzą się w kuchni roślinnej.
Ida Kulawik – autorka książek kulinarnych, założycielka bloga Veganbanda
Katarzyna Cichoń – fotografka, specjalizuje się w fotografii kulinarnej i lifestylowej
Ida Kulawik – autorka książek kulinarnych, założycielka bloga Veganbanda
Katarzyna Cichoń – fotografka, specjalizuje się w fotografii kulinarnej i lifestylowej
Kraj produkcji: PL
Producent:
Publicat S.A.
ul. Chlebowa 24
61-003 Poznań (PL)
tel: 616529252
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Grzyby. Pełnia smaku. 70 przepisówAutor: Ida Kulawik
Wydawnictwo: Publicat
Kod paskowy: 9788327127556
ISBN: 978-83-271-2755-6
Rok wydania: 2025
Ilość stron: 192
Format: 16.5 x 24.0 cm
Oprawa: Twarda
Kraj produkcji: PL