Pyzy w słoikach sprzedawane na bazarach, zimne nóżki i sałatki jarzynowe smutno tkwiące w akwariach lodówek garmażeryjnych czy powolnie kręcące się kurczaki na rożnie podczas festynu – oto kadry peerelowskiego przepychu, na który było nas stać i który nie był naszym ostatnim słowem! Bary mleczne pękały w szwach, bufetowe nie nadążały z wydawaniem kiełbas z wody, a mielony czy bigos w barze dworcowym potrafiły dać doznania gastronomiczno-gastryczne, których nie można było wymazać z pamięci. Ceraty i obrusy stołów w lokalach wszystkich kategorii zaścielą demoludowym menu okresu pierwszych sekretarzy – Sławomir Koper, najbardziej poczytny pisarz historyczny w kraju nad Wisłą, oraz Mariusz Mucha, dziennikarz i pasjonat gotowania. Garkuchnia PRL-u wita i zaprasza!
Producent:
TIME S.A
ul. Jubilerska 10
04-190 WARSZAWA (PL)
tel: 22 515 91 00
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: PRL od kuchniAutor: Sławomir Koper, Mucha Mariusz
Wydawnictwo: Harde
ISBN: 9788383436272
Języki: polski
Rok wydania: 2025
Ilość stron: 400
Format: 14.3x20.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Boginie
W.A.B.
Słodki obłęd
Poznańskie
Kocham, mama
Filia
Nie wpuszczaj go
Czwarta Strona
Kocham, Freddie. Sekretne życie i miłość Freddiego Mercury’ego
SQN - Sine Qua Non
Pokrewna dusza
Mova