Domowe nalewki przez wieki były specjalnością kuchni staropolskiej. Nasi dziadkowie przygotowywali je w wielu odmianach i z różnych składników - świeżych i suszonych owoców, ziół, kwiatów i przypraw korzennych. Trunki wyrabiane z wiśni, czarnych porzeczek, śliwek, orzechów, malin, tarniny lub pigwy smakowały wybornie. Nalewane z kryształowych karafek do niewielkich kieliszków roztaczały niepowtarzalny aromat i zachwycały intensywnością barw. Książka "Domowe nalewki" zawiera sprawdzone przepisy na domowe trunki. Znajdują się w niej wskazówki i rady, jak postępować, by samodzielnie przyrządzone nalewki, likiery, wódki i miody smakowały wyśmienicie, a sztuka ich robienia nie miała dla nas żadnych tajemnic.
Producent:
Ringier Axel Springer Polska Sp. z o.o.
Domaniewska 49
02-672 Warszawa (PL)
tel: +48 22 232 00 00
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Domowe nalewki. Miody, wódki, likieryAutor: Marta Szydłowska
Wydawnictwo: Ringier Axel Springer Polska
ISBN: 9788382500783
Rok wydania: 2025
Ilość stron: 98