Podręcznik akademicki przeznaczony w głównej mierze dla studentów kierunków zootechnicznego, towaroznawstwa, technologii żywności i żywienia człowieka. Książka zawiera 11 podstawowych rozdziałów, w których omówiono wszystkie surowce i produkty pozyskiwane od zwierząt gospodarskich, drobiu i pszczół. Uwzględniono w niej również nowe, wykorzystywane obecnie metody oceny jakości surowców i produktów zwierzęcych oraz akty prawne regulujące produkcję żywności pochodzenia zwierzęcego, a obowiązujące w Polsce po 1 maja 2004 r.
Szczegóły
Tytuł: Surowce zwierzęce. Ocena i wykorzystanieWydawnictwo: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
ISBN: 9788309017837
Kategoria: Podręczniki
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 1
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 512
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.88 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Atlas uszkodzeń drzew leśnych
Multico
Szczepienie i inne metody rozmnażania roślin sadowniczych
Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Po kądzieli
Feministyczne pisarstwo Jadwigi Żylińskiej
Feministyczne pisarstwo Jadwigi Żylińskiej
Nauka i Innowacje
Wrocław miasto na wyspach
Alkazar
Geodezja współczesna
Wydawnictwo Naukowe PWN
Początek zagadki
o labiryntowej twórczości Ryszarda Krynickiego
o labiryntowej twórczości Ryszarda Krynickiego
Instytut Badań Literackich PAN
Góry świata
Dragon
Polskie pisarstwo kobiet w wieku XX: procesy i gatunki, sytuacje i tematy
Wydawnictwo Naukowe UAM
Rasy zwierząt gospodarskich (dodruk 2020)
Wydawnictwo Naukowe PWN