Kuchnia i zdrowie 4/2024

Ringier Axel Springer Polska

  • Rok wydania: 2025
  • Format: 206x141 mm
Wysyłka:
2-4 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
13,44 PLN
Nasza cena
13,10 PLN
Oszczędzasz 3%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 13,10 zł



Zespół jelita drażliwego i rozrostu flory bakteryjnej

jelita cienkiego SIBO są jednymi z najczęstszych

chorób człowieka w obecnych czasach. Objawy przez

nie wywoływane, takie jak bóle i wzdęcia brzucha oraz

uporczywe biegunki i/lub zaparcia bardzo uprzykrzają

życie wielu ludziom, często wręcz uniemożliwiając

normalną aktywność zawodową czy towarzyską.

Książeczka, która trafia do Państwa rąk, jest kolejnym

przystępnym opracowaniem z serii poradników

o przewodzie pokarmowym. Stanowi cenne i obszerne

uzupełnienie konsultacji lekarskiej i dietetycznej.

Znajdziecie w niej Państwo wszystko to, co najważniejsze, aby poznać ZJD

i SIBO. Ciekawie przedstawione, a jednocześnie merytoryczne informacje

o przyczynach obu zaburzeń, zasadach diagnostyki i leczenia pomogą

skutecznie stawić czoła tym problemom zdrowotnym.

Wobec podstawowej roli właściwego odżywiania w leczeniu SIBO i ZJD

bogata część kulinarna niewątpliwie przyczyni się do urozmaicenia terapii.

Jak na tacy, w zrozumiały i apetyczny sposób, autorka przedstawia reguły

diety z niską zawartością wysoko fermentujących węglowodanów (diety low

FODMAP). Liczne przepisy na smaczne posiłki, przekąski i napoje zawarte

w tym poradniku umilą chorym na SIBO i ZJD trudy poszczególnych etapów

dietoterapii oraz pomogą przywrócić jelitom dobrostan.


Producent:
Ringier Axel Springer Polska Sp. z o.o.
Domaniewska 49
02-672 Warszawa (PL)
tel: +48 22 232 00 00
email: [email protected]


Szczegóły

Tytuł: Kuchnia i zdrowie 4/2024
Wydawnictwo: Ringier Axel Springer Polska
ISBN: 9788367722100
Rok wydania: 2025
Format: 206x141 mm

Recenzje