Z porami roku zmieniają się nasze kulinarne preferencje. Wiosną jesteśmy złaknieni nowalijek, latem zajadamy się sezonowymi owocami, a w okolicach października nabieramy apetytu na zdecydowanie bardziej kaloryczne obiadki, które pomagają nam przetrwać jesienne słoty i zimowe mrozy...
W pierwszej książce z serii 101 sprawdzonych przepisów podajemy receptury na dania jadane szczególnie chętnie wiosną.
Są to przede wszystkim propozycje lekkostrawne, przyrządzane z dużą ilością nowalijek m.in. cały bukiet wiosennych sałatek oraz gorące przystawki i zupy z młodych buraczków, ziemniaków czy szparagów.
Prezentujemy też pomysły na pierwsze sezonowe owoce truskawki, rabarbar oraz agrest m.in. pikantną sałatkę serowo-truskawkową czy pstrąga smażonego z agrestem.
Ponadto podajemy zestaw niebanalnych receptur na specjały z rusztu np. szaszłyki z łososia i piknikowe polędwiczki z miodem. Wiosna przecież nieodparcie kojarzy się także ze smakowitymi spotkaniami przy grillu!
W pierwszej książce z serii 101 sprawdzonych przepisów podajemy receptury na dania jadane szczególnie chętnie wiosną.
Są to przede wszystkim propozycje lekkostrawne, przyrządzane z dużą ilością nowalijek m.in. cały bukiet wiosennych sałatek oraz gorące przystawki i zupy z młodych buraczków, ziemniaków czy szparagów.
Prezentujemy też pomysły na pierwsze sezonowe owoce truskawki, rabarbar oraz agrest m.in. pikantną sałatkę serowo-truskawkową czy pstrąga smażonego z agrestem.
Ponadto podajemy zestaw niebanalnych receptur na specjały z rusztu np. szaszłyki z łososia i piknikowe polędwiczki z miodem. Wiosna przecież nieodparcie kojarzy się także ze smakowitymi spotkaniami przy grillu!
Szczegóły
Tytuł: Co smakuje wiosnąPodtytuł: 101 sprawdzonych przepisów
Wydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788361513889
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 112
Format: 17.0x24.6cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.37 kg