Pyzy w słoikach na bazarach, zimne nóżki i sałatki jarzynowe w akwariach lodówek garmażeryjnych czy kurczaki z rożna na festynie – oto kadry peerelowskiego przepychu, na który było nas stać i który nie był naszym ostatnim słowem! Bary mleczne pękały w szwach, bufetowe nie nadążały z wydawaniem kiełbas z wody, a mielony czy bigos w barze dworcowym potrafiły zapewnić doznania, których nie dało się łatwo wymazać z pamięci. Ceraty i obrusy stołów w lokalach wszystkich kategorii zaścielą demoludowym menu okresu pierwszych sekretarzy – Sławomir Koper, najbardziej poczytny pisarz historyczny w kraju nad Wisłą, oraz Mariusz Mucha, dziennikarz i pasjonat gotowania. Garkuchnia PRL-u wita i zaprasza!
Będzie pysznie, a do tego wykwintnie, bo wszystko to w twardej oprawie, a chwilami nawet w kolorze.
Producent:
TIME S.A
ul. Jubilerska 10
04-190 WARSZAWA (PL)
tel: 22 515 91 00
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: PRL od kuchni. Wydanie specjalneAutor: Sławomir Koper
Wydawnictwo: Harde
Kod paskowy: 9788383436968
ISBN: 978-83-8343-696-8
Rok wydania: 2025
Ilość stron: 416
Format: 143 x 205
Oprawa: okładka twarda


