Ziemniaki wyjątkowo bogate w niezbędne dla zdrowia składniki, a przy tym smaczne są ważnym elementem zdrowej kuchni. Mają wszystko, co wyróżnia pełnowartościowe produkty spożywcze, a przyrządzone we właściwy sposób nie są wcale tuczące!
Na pikantnie czy na słodko, jako ziemniaki z wody czy gotowane w łupinach, pod postacią klusek, pączków, krokietów, placków, piure czy frytek, pieczone lub w sałatkach, przetworzone na chleb lub ciasto ziemniaki są wszechstronne.
Książka zawiera klasyczne i nowoczesne przepisy na potrawy z ziemniaków, a także mnóstwo informacji na temat samych ziemniaków i ich odmian.
Na pikantnie czy na słodko, jako ziemniaki z wody czy gotowane w łupinach, pod postacią klusek, pączków, krokietów, placków, piure czy frytek, pieczone lub w sałatkach, przetworzone na chleb lub ciasto ziemniaki są wszechstronne.
Książka zawiera klasyczne i nowoczesne przepisy na potrawy z ziemniaków, a także mnóstwo informacji na temat samych ziemniaków i ich odmian.
Szczegóły
Tytuł: ZiemniakiAutor: Lutz Behrendt, Jens Stumpf
Wydawnictwo: Multico
Seria: Kuchnia na co dzień i od święta
ISBN: 9788370738181
Tytuł oryginału: Leckeres aus der Kartoffelkiste
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Mazur Krystyna
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 160
Format: 17.0x24.6cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.62 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Cesarstwo rzymskie
Prószyński i S-ka
Królewski Kraków
BIAŁY KRUK
Wojna Klary
Znak
Hier und da 1 Poradnik dla nauczyciela
Szkolne PWN
O pochodzeniu człowieka
Jirafa Roja