Książka zawiera wiedzę na temat:
- zasad i praktycznych wskazań co do właściwego żywienia w różnych okresach życia
- roli żywienia w etiopatologii, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia, pokarmowego...
- organizacyjnych, technicznych i instytucjonalnych sposobów zaspokajania potrzeb pokarmowych chorego człowieka.
- zasad i praktycznych wskazań co do właściwego żywienia w różnych okresach życia
- roli żywienia w etiopatologii, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia, pokarmowego...
- organizacyjnych, technicznych i instytucjonalnych sposobów zaspokajania potrzeb pokarmowych chorego człowieka.
Szczegóły
Tytuł: Żywienie człowieka zdrowego i chorego tom 2Autor: Jan Hasik
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Kod paskowy: 978830113948302
ISBN: 830113948X
Języki: polski
Rok wydania: 2005
Ilość stron: 340
Format: 17x24cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.51 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kolorowanki /fioletowe litery/
Olesiejuk