Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.
Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej.
Szczegóły
Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1Podtytuł: Technikum
Autor: Procner Aleksandra
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302027895
Kategoria: Podręczniki
Liceum » Klasa 1
Technikum » Klasa 1
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Języki: polski
Rok wydania: 2007
Ilość stron: 256
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.28 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Proza tom 1
Utwory zebrane
Utwory zebrane
Dolnośląskie
ABC ucznia matematyka fizyka chemia
Adamantan
Słownik lektur dla gimnazjum
Zielona Sowa
Przekwitanie w świadomości kobiet Badania w regionie łódzkim
Wydawnictwo Wyższej Szkoły Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi
English for Socializing and Small Talk with CD
BC Edukacja