Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1
Technikum

WSiP

  • Rok wydania: 2007
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
39,50 PLN
Nasza cena
34,01 PLN



Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz. Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej.

Szczegóły

Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1
Podtytuł: Technikum
Autor: Procner Aleksandra
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302027895
Kategoria: Podręczniki
Liceum » Klasa 1
Technikum » Klasa 1

Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Języki: polski
Rok wydania: 2007
Ilość stron: 256
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.28 kg

Recenzje