Z pól i lasów na stół i do spiżarni

Muza

  • Rok wydania: 2010
  • Format: 14.5x20.5
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
9,99 PLN
Nasza cena
8,61 PLN



Las jest kolebką naszej cywilizacji. Dla praprzodków człowieka stanowił naturalne schronienie i podstawę zaopatrzenia w żywność. Współcześnie las, uzupełniający produkty z pól, zyskał funkcję rekreacyjną - najczęściej kojarzoną z grzybobraniem. Oprócz grzybów las dostarcza nam również jagód, owoców, które mogą wzbogacić stół i spiżarnię, orzechów, i roślin zielnych. I o wykorzystaniu tych darów traktuje niniejsza książka. Metody utrwalania darów lasu, aby wykorzystać je z największym pożytkiem dla smaku, zdrowia i radości życia Oryginalne potrawy z grzybów, jagód, orzechów, owoców krzewów i drzew - przygotowane bez konserwantów i udoskonalaczy Smakołyki z domowej spiżarni: susze, marynaty, kiszonki, solanki i inne przetwory, które z pewnością zachwycą domowników i gości

Szczegóły

Tytuł: Z pól i lasów na stół i do spiżarni
Autor: Fiedoruk Andrzej
Wydawnictwo: Muza
ISBN: 9788374957991
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 144
Format: 14.5x20.5
Oprawa: Miękka
Waga: 0.17 kg

Recenzje