Las jest kolebką naszej cywilizacji. Dla praprzodków człowieka stanowił naturalne schronienie i podstawę zaopatrzenia w żywność. Współcześnie las, uzupełniający produkty z pól, zyskał funkcję rekreacyjną - najczęściej kojarzoną z grzybobraniem. Oprócz grzybów las dostarcza nam również jagód, owoców, które mogą wzbogacić stół i spiżarnię, orzechów, i roślin zielnych. I o wykorzystaniu tych darów traktuje niniejsza książka.
Metody utrwalania darów lasu, aby wykorzystać je z największym pożytkiem dla smaku, zdrowia i radości życia
Oryginalne potrawy z grzybów, jagód, orzechów, owoców krzewów i drzew - przygotowane bez konserwantów i udoskonalaczy
Smakołyki z domowej spiżarni: susze, marynaty, kiszonki, solanki i inne przetwory, które z pewnością zachwycą domowników i gości
Szczegóły
Tytuł: Z pól i lasów na stół i do spiżarniAutor: Fiedoruk Andrzej
Wydawnictwo: Muza
ISBN: 9788374957991
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 144
Format: 14.5x20.5
Oprawa: Miękka
Waga: 0.17 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Huculszczyzna
Opowieść kabalistyczna
Opowieść kabalistyczna
Zysk i S-ka
Przewodnik do oznaczania zbiorowisk roślinnych Polski
Wydawnictwo Naukowe PWN
Choroby drzew leśnych
Poradnik leśnika
Poradnik leśnika
Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne