Cukrzyca jest jedną z najczęściej występujących chorób cywilizacyjnych. W Polsce choruje na nią około 2 mln osób. Na jej powstawanie i leczenie mają ogromny wpływ dieta i styl życia. Autorzy przybliżają mechanizm powstawania oraz sposoby leczenia tej choroby, zwracając szczególną uwagę na możliwość leczenia dietetycznego. Ważnym uzupełnieniem publikacji jest wykaz produktów zalecanych i przeciwwskazanych u chorych na cukrzycę.
Szczegóły
Tytuł: CukrzycaPodtytuł: Zapobieganie i leczenie
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Seria: Instytut żywności i żywienia zaleca
ISBN: 9788320042153
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 188
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.24 kg
Redakcja: Jarosz Mirosław, Kłosiewicz-Latoszek Longina
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kocham Czytać Zeszyt 5 Sylaby 3
Edukacyjne
Kocham Czytać Zeszyt 7 Sylaby 5
Edukacyjne
Piotruś sylabowy Opozycja dźwięczności - I
Edukacyjne
Piotruś sylabowy Początki nauki czytania
Edukacyjne
Gdzie postawić przecinek
Poradnik ze słownikiem
Poradnik ze słownikiem
Wydawnictwo Naukowe PWN