Książka ta została napisana przez pracowników naukowych Akademii Rolniczej w Poznaniu, ma zachęcić czytelników-działkowców do uprawy mało znanych lub zapomnianych warzyw.
W tym opracowaniu podane są nie tylko sposoby uprawiania i przechowywania ale również informacje o sposobach przetwarzania i przygotowywania potraw oraz przepisy kulinarne. W prawidłowo zestawionym jadłospisie istotną rolę odgrywają warzywa i owoce.
Ze względu na swoje walory sensoryczne, tj. barwę, smak, zapach, konsystencję urozmaicają codzienny posiłek, a także są źródłem niezbędnych składników odżywczych koniecznych do prawidłowego rozwoju organizmu, tj.witamin, składników mineralnych, łatwo przyswajanych cukrów, kwasów organicznych, pektyn, garbników i barwników.
W tym opracowaniu podane są nie tylko sposoby uprawiania i przechowywania ale również informacje o sposobach przetwarzania i przygotowywania potraw oraz przepisy kulinarne. W prawidłowo zestawionym jadłospisie istotną rolę odgrywają warzywa i owoce.
Ze względu na swoje walory sensoryczne, tj. barwę, smak, zapach, konsystencję urozmaicają codzienny posiłek, a także są źródłem niezbędnych składników odżywczych koniecznych do prawidłowego rozwoju organizmu, tj.witamin, składników mineralnych, łatwo przyswajanych cukrów, kwasów organicznych, pektyn, garbników i barwników.
Szczegóły
Tytuł: Warzywa mało znane i zapomnianeWydawnictwo: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
ISBN: 9788309016038
Języki: polski
Rok wydania: 1993
Ilość stron: 256
Format: 14.5x20.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.316 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kalendarz 2006 WL06 Misie
Inwestycje
Raj na Ziemi czyli Rady nie od parady II
Czarna Owca
Cena władzy
Prószyński i S-ka
Bajki samograjki
Siedmioróg
Amalgamaty sztuki
Intermedialne uwikłania teatru
Intermedialne uwikłania teatru
słowo/obraz terytoria