Znajdziemy tu zarówno historię i opis procesu wypieku pieczywa jak i 60 ciekawych przepisów. Dowiemy się, jak upiec bajgle, bagietki, croissanty, niemiecki chleb z bakaliami czy chleb czarny żytni i szwedzki razowiec Kavring, ale i bardziej orientalne przysmaki, np. chleb z papryczkami jalapeno i cheddarem, chleb ze szpinakiem lub z pomidorami czy focaccię. Z kolei miłośnicy pieczywa lekkiego znajdą tu przepisy na różne rodzaje chleba chrupkiego.
Z przepisów mogą korzystać zarówno osoby początkujące jak i bardziej zaawansowane w pieczeniu chleba. Kiedy już nauczysz się podstaw wypieku chleba, możesz eksperymentować z nim w nieskończoność!
Z przepisów mogą korzystać zarówno osoby początkujące jak i bardziej zaawansowane w pieczeniu chleba. Kiedy już nauczysz się podstaw wypieku chleba, możesz eksperymentować z nim w nieskończoność!
Szczegóły
Tytuł: Vademecum domowego wypieku pieczywaPodtytuł: Przepisy, podpowiedzi, ciekawostki.
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788375442113
Język oryginału: szwedzki
Tłumacz: Replin Magdalena
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 142
Format: 19.5x24.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.57 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Tatry Podhale Orawa Spisz
Dragon
Stroje księżniczek
Wilga
Puzzle Księżniczki 70 i 120 2w1 (021017)
Castorland
Atlas anatomiczny
Buchmann