Przekonaj się, że wytwarzanie nalewek i likierów wcale nie jest trudne!
W niniejszej publikacji autor, propagator polskich tradycji kulinarnych, prezentuje wielokrotnie sprawdzone receptury na rozmaite nalewki i likiery głównie owocowe, ale także ziołowe oraz kwiatowe. Znajdziesz tu przepisy na gruszkówkę, orzechówkę, jarzębiak, ratafię i wiele innych smakowitych trunków.
Receptury poprzedza rozdział, w którym zostały zawarte wszystkie niezbędne informacje na temat domowego wyrobu nalewek, m.in. jakie akcesoria są potrzebne, kiedy i gdzie zbierać owoce, kwiaty oraz zioła, jak przygotować alkohol o odpowiednim stężeniu.
W niniejszej publikacji autor, propagator polskich tradycji kulinarnych, prezentuje wielokrotnie sprawdzone receptury na rozmaite nalewki i likiery głównie owocowe, ale także ziołowe oraz kwiatowe. Znajdziesz tu przepisy na gruszkówkę, orzechówkę, jarzębiak, ratafię i wiele innych smakowitych trunków.
Receptury poprzedza rozdział, w którym zostały zawarte wszystkie niezbędne informacje na temat domowego wyrobu nalewek, m.in. jakie akcesoria są potrzebne, kiedy i gdzie zbierać owoce, kwiaty oraz zioła, jak przygotować alkohol o odpowiednim stężeniu.
Szczegóły
Tytuł: Nalewki i likiery z domowego kredensuAutor: Lewandowski Wojciech
Wydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377070031
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 144
Format: 14.0x20.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.25 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Sztuka
HETMAN
Matematyka - karty pracy część 1
Klasa I
Klasa I
ŻAK Wydawnictwo Akademickie
Tyrania nocy t.1
Rebis
Święte grzechy
Amber
Polskie miasta w baśni i legendzie
Literatura