Wśród 325 oryginalnych przepisów znajdziemy niezwykłe przystawki, curry idealnie nadające się na dania główne, dodatki przyprawowe i sosy czatui oraz lekkie desery. Warto skosztować kruchych smażonych bakłażanów, kremowej goańskiej zapiekanki z ryb lub jagnięcego udźca pieczonego w mogolskim stylu z aromatycznymi ziemniakami z karahi. Rozdział, w którym zaprezentowano łatwe i szybkie w przygotowaniu dania balti, dostarczy pomysłów na niejeden posiłek.
Każdy przepis jest opatrzony komentarzem na temat właściwości odżywczych.
Eksperci doradzą, w jaki sposób, stosując naturalne składniki i tradycyjne techniki kucharskie, odnieść sukces kulinarny i uzyskać wspaniały efekt.
Każdy przepis jest opatrzony komentarzem na temat właściwości odżywczych.
Eksperci doradzą, w jaki sposób, stosując naturalne składniki i tradycyjne techniki kucharskie, odnieść sukces kulinarny i uzyskać wspaniały efekt.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia indyjska Najlepsze przepisyAutor: Baljekar Mridula, Fernandez Rafi, Husain Shehzad
Wydawnictwo: Publicat
ISBN: 9788324518241
Tytuł oryginału: Complete Indian Cooking
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Berowski Liwiusz
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 512
Format: 17.5x22.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.43 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kuchnia tajska
Olesiejuk