W niniejszej publikacji znalazły się receptury na goszczące na szlacheckich i magnackich stołach specjały - polewki piwne, rozmaite pieczenie oraz ryby, jadane nie tylko w dni postne.
Wśród kulinarnych propozycji nie mogło oczywiście zabraknąć przepisów na wypieki i desery, choć trzeba przyznać, że rceptur staropolskich słodkości był zdecydowanie skromniejszy niż w dzisiejszych czasach.
Wśród kulinarnych propozycji nie mogło oczywiście zabraknąć przepisów na wypieki i desery, choć trzeba przyznać, że rceptur staropolskich słodkości był zdecydowanie skromniejszy niż w dzisiejszych czasach.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia rycerska i sarmackaWydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377070215
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 368
Format: 17.0x25.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.82 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Idiomy angielskie
Ćwiczenia z kluczem
Ćwiczenia z kluczem
Delta W-Z
Rudzielec
Skrzat
Zeszyty Naukowe Centrum Badań im. Edyty Stein nr 3
Uniwersytet Adama Mickiewicza