Brokuł, cebula, cytryna, czarna porzeczka, czosnek, grejpfrut, herbata, karczoch, kiwi, kwiat lipy, marchew, mięta, miód, ocet, oliwa z oliwek, pomarańcza, pomidor, soja, tymianek i wino: te 20 produktów, które wchodzą w skład naszej codziennej diety, są naturalnymi medykamentami doskonale uzupełniającymi oficjalną listę leków. Są nawet czymś więcej niż środkami leczniczymi działają uodparniająco, przez co zapobiegają chorobom. Leczą również te wszystkie drobne schorzenia, które stanowią blisko trzy czwarte ujawnionych chorób. Każdy z tych produktów obecnych w naszej kuchni przedstawiono w niniejszej książce w praktyczny i efektywny sposób, proponując jego zastosowanie kulinarne, kosmetyczne, higieniczne i terapeutyczne. Tabele podsumowujące pokazują, które produkty chronią, przynoszą ulgę w ponad 130 schorzeniach i upiększają, a także precyzują ilość dostarczanych przez nie witamin, soli mineralnych i mikroelementów.
Szczegóły
Tytuł: 20 produktów które lecząAutor: Picard Marie-Amelie
Wydawnictwo: Sonia Draga
ISBN: 9788375082852
Tytuł oryginału: Ces 20 Aliments Qui Guerissent
Język oryginału: francuski
Tłumacz: Olszewska Marta
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 182
Format: 15.5x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.38 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Logika odkrycia naukowego
Aletheia
Instrumentoznawstwo i akustyka
Polskie Wydawnictwo Muzyczne
Kobieta w lustrze
Znak Literanova
Świat współczesny w liczbach
Publicat
Nurkowanie to moja pasja
Poligraf
Dzienniki 1945-1950
Prószyński i S-ka
Tysiąc wspaniałych słońc
Albatros