Desery, lody, alkohole chociaż nic nie stoi na przeszkodzie, żeby podawać je w plastikowych lub glinianych naczyniach, wiadomo, że dopiero postawienie ich na stole w połyskującym szkle będzie odpowiednią oprawą. Dlaczego w takim razie nie serwować w szklanych naczyniach zup, sałatek, dań głównych i placków Niebanalny sposób podania może zamienić tradycyjne potrawy w specjały niczym z hollywoodzkiego bankietu nawet nie wyobrażasz sobie, jak wykwintnie może wyglądać zupa pomidorowa, sałatka kiełbasiana albo gulasz wieprzowy! W książce zamieszczono ponad 50 przepisów, a także praktyczne porady na temat serwowania potraw w szklanych naczyniach. Dzięki niej zaskoczysz gości zarówno wyszukanymi specjałami (mleko o smaku marchwi i curry lub zupa szparagowa z krewetkami), jak i najzwyklejszymi parówkami z frytkami !
Szczegóły
Tytuł: Dekorowanie potrawPodtytuł: Danie ładnie podane bardziej smakuje.
Autor: Bangert Elisabeth
Wydawnictwo: KDC Klub dla Ciebie
ISBN: 9788325802424
Tytuł oryginału: Alles im Glas
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Dutkiewicz Mieczysław
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 88
Oprawa: Twarda
Waga: 0.53 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Party Girl
Pink Crow
Naklejkowo 4-latka
Olesiejuk
Miłość ogarnia świat. Perełka 168
Edycja Świętego Pawła