Podwyższone stężenie cholesterolu we krwi to jeden z czynników zwiększonego ryzyka wystąpienia groźnych chorób: zawału serca i udaru mózgu. Dieta jest zwykle stosowana jako uzupełnienie leczenia farmakologicznego. Jednak w wielu przypadkach leki nie są konieczne: wystarcza sama zmiana nawyków żywieniowych.
Dzięki książce czytelnik dowie się, jakie są mechanizmy przemiany tłuszczów i cholesterolu w organizmie, jaką rolę odgrywa zwiększona aktywność fizyczna i jak skomponować prawidłową dietę, zmniejszającą stężenie cholesterolu. Autorzy podają również liczne przepisy na smaczne potrawy, które skutecznie przyczyniają się do obniżania stężenia cholesterolu.
Dzięki książce czytelnik dowie się, jakie są mechanizmy przemiany tłuszczów i cholesterolu w organizmie, jaką rolę odgrywa zwiększona aktywność fizyczna i jak skomponować prawidłową dietę, zmniejszającą stężenie cholesterolu. Autorzy podają również liczne przepisy na smaczne potrawy, które skutecznie przyczyniają się do obniżania stężenia cholesterolu.
Szczegóły
Tytuł: Cholesterol pod kontroląAutor: Muller Sven-David, Raschke Katrin
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320041385
Tytuł oryginału: Cholesterin natürlich senken
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Skalska Maria
Języki: polski
Rok wydania: 2004
Ilość stron: 80
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.17 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Embriologia
Podręcznik dla studentów
Podręcznik dla studentów
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Tajemnice indeksu glikemicznego
Artvitae
Godomy, rządzymy, rozprawiomy
Księgarnia Św. Jacka
Cień Niedźwiedzia
Księgarnia Św. Jacka