Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej. Znajomość tych zagadnień jest niezbędna do odpowiedniego projektowania produktu żywnościowego, jego procesu technologicznego i sterowania nim oraz do projektowania maszyn, urządzeń i aparatów niezbędnych we wszystkich branżach przemysłu spożywczego.
Szczegóły
Tytuł: Właściwości fizyczne żywnościWydawnictwo: WNT
ISBN: 9788320437041
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 340
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.571 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Spółki jaką wybrać Forma prawna i organizacyjna
Forum Doradców Podatkowych