Książka zawiera dane o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych (białko, tłuszcz, węglowodany, błonnik pokarmowy) w produktach spożywczych i potrawach, wyrażone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spożycia.
Obecne wydanie zawiera nowe składniki odżywcze: kwasy tłuszczowe jednonienasycone i wielonienasycone, cholesterol, sacharozę, a także rozszerzono asortyment produktów i potraw.
Książka przeznaczona jest zarówno dla ludzi zdrowych, jak i chorych, którzy powinni przestrzegać zaleceń dietetycznych.
Szczegóły
Tytuł: Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potrawAutor: Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Iwanow Krystyna
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320043419
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 160
Format: 20.5x28.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.36 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
L. Deutsch-Frau/Frau-Deutsch
Langenscheidt
Zarządzanie jakością
Inwestycje
Krytyka zbrodniczego rozumu
Literackie
Instytucja zadatku z polskim prawie cywilnym
Wolters Kluwer
Dornier Do 17/Do 215
Kagero
Polska dla turysty wersja polska
Parma Press
Archiwum Ringelbluma Konspiracyjne Archiwum Getta Warszawy Tom 6
Wydawnictwo Uniwersytetu Warszawskiego
Puzzle 3D: Tokyo Tower (C095H)
Cubic Fun
Osoba ludzka a bezrobocie.
Analiza filozoficzno-pedagogiczna
Analiza filozoficzno-pedagogiczna
KUL Wydawnictwo
Evanescence
EMI Music Polska