Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw

PZWL Wydawnictwo Lekarskie

  • Rok wydania: 2008
  • Format: 20.5x28.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
43,00 PLN
Nasza cena
35,80 PLN



Książka zawiera dane o wartości ener­getycznej i zawartości składników odżyw­czych (białko, tłuszcz, węglowodany, błonnik pokarmowy) w produktach spoży­wczych i potrawach, wyrażone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spożycia. Obecne wydanie zawiera nowe składniki odżywcze: kwasy tłuszczowe jednonienasycone i wielonienasycone, cholesterol, sacharozę, a także rozsze­rzono asortyment produktów i potraw. Książka przeznaczona jest zarówno dla ludzi zdrowych, jak i chorych, którzy po­winni przestrzegać zaleceń dietetycznych.

Szczegóły

Tytuł: Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw
Autor: Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Iwanow Krystyna
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320043419
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 160
Format: 20.5x28.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.36 kg

Recenzje