Niezwykłe połączenie książki kulinarnej, podróżniczej i obyczajowej. Autorka, miłośniczka i znawczyni kuchni chińskiej, uchodzi za prawdziwego eksperta w tej dziedzinie. Mnóstwo barwnych anegdot, ciekawostek i przepisy: od popularnych makaronów z wieprzowiną i frutti di mare po... pieczonego węża. Jak pisze autorka: to także opowieść o młodej Brytyjce, która wyjechała do Chin i jadła wszystko, niekiedy z zaskakującymi konsekwencjami...
Szczegóły
Tytuł: Płetwa rekina i syczuański pieprzPodtytuł: Słodko-kwaśny pamiętnik kulinarny z Chin
Autor: Dunlop Fuchsia
Wydawnictwo: Świat Książki
ISBN: 9788324723775
Tytuł oryginału: SHARK'S FIN AND SICHUAN PEPPER
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Hryniewska Joanna
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 352
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.39 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Ostatni raz
Świat Książki
Łabędź i złodzieje
Świat Książki
Sama na drodze
Świat Książki
Miasto złodziei
Świat Książki
O czym nigdy nie powiedziała ci matka
Świat Książki
Parrot i Olivier w Ameryce
Świat Książki
Myśliwy
Świat Książki
Sekret jej oczu
Świat Książki
Srebrna dziewczyna
Świat Książki
Poszukiwacze szczęścia
Świat Książki
NIEDORĘCZONY LIST WYD. KIESZONKOWE
Weltbild / Świat Książki