Starzenie się jest naturalnym, fizjologicznym procesem zachodzącym w każdym organizmie. Wraz z upływem lat zmienia się przemiana materii i przyswajalność składników pokarmowych z pożywienia, co prowadzi do niedoborów, m.in. witamin i mikroelementów, a to z kolei jest przyczyną zwiększonego ryzyka rozwoju chorób układu krążenia i nowotworów. Odpowiednio dobrana dieta pozwala dostosować potrzeby energetyczne do wieku.
Autorzy radzą, co jeść i jak zmodyfikować swoją dietę. Ich poradnik ma być pomocą dla tych, którzy chcą żyć zdrowo i długo cieszyć się dobrą formą zarówno fizyczną, jak i psychiczną.
Szczegóły
Tytuł: Żywienie osób w wieku starszymPodtytuł: Porady lekarzy i dietetyków
Autor: Mirosław Jarosz
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Seria: Instytut żywności i żywienia zaleca
ISBN: 9788320044072
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 162
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.29 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
4- latek zna Kształty
Skrzat
Wakacje Mikołajka
Nasza Księgarnia
Rekreacje Mikołajka
Nasza Księgarnia
Choroby stawów
Fenix
A kuku Miffy /Format
Format
Mikołajek ma kłopoty
Nasza Księgarnia
Archeologia zbrodni
Oficerowie polscy na cmentarzu ofiar NKWD w Charkowie
Oficerowie polscy na cmentarzu ofiar NKWD w Charkowie
Wydawnictwo Naukowe UMK
Żołnierz Południa Generał Robert E. Lee 1807-1870
Adam Marszałek
Bestie
Mordercy Polaków
Mordercy Polaków
3s Media
Bestie 2
2 Kolory