Zioła i przyprawy sprawiają, że potrawy zyskują niepowtarzalny smak oraz aromat, a często także niecodzienną barwę. Dania wyglądają i smakują lepiej oraz są zdrowsze i łatwiej przyswajalne przez organizm. W naszej książce przedstawiamy państwu kilkanaście najbardziej popularnych i najczęściej używanych przypraw oraz ziół. Opisujemy ich pochodzenie, smak, aromat, przydatność w czasie gotowania i pieczenia oraz właściwości zdrowotne. Do każdej przyprawy proponujemy przepis na danie, w którym zostaje ona użyta. Są to rozmaite potrawy: drób, ryby, warzywa, sałatki, zupy, ryż, przystawki, wypieki, desery. Z pewnością każdy znajdzie tu coś, co go zaciekawi i zainspiruje. Przy używaniu przypraw i ziół dozwolone są wszelkie eksperymenty, należy pamiętać jedynie o umiarze. Przykładowe przepisy: imbirowy łosoś, galaretka miętowo-cytrynowa, ciasteczka cynamonowe, kawa mokka z kardamonem, kminkowe pałeczki. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Surówki i sałatki, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.
Szczegóły
Tytuł: Przyprawy i ziołaPodtytuł: Kuchnia polska
Autor: Anna Smaza
Wydawnictwo: Literat
Seria: Kuchnia Polska
ISBN: 9788377740422
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 32
Format: 14.6x21.0
Oprawa: Miękka
Waga: 0.07 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pamiątka Pierwszej Komunii Świętej
Olimp Media
Potrawy z ryb
Kuchnia polska
Kuchnia polska
Literat
Potrawy mączne
Kuchnia polska
Kuchnia polska
Literat
Zioła i przyprawy
Literat
Słowo pouczenia
AGAPE