Ich rozpoznanie mogło być bezbłędne. Rzecz bowiem w tym, że znaczna ich część może być przez nas zjadana.
Już na wewnętrznej stronie okładki umieszczono bardzo dokładną charakterystykę poszczególnych części roślin, co w połączeniu z ich opisem w tekście oraz ze zdjęciami zapewni właściwe rozpoznanie. Przy opisie każdej rośliny znajdziemy też informacje, gdzie występuje, jakie ma znaczenie dla środowiska przyrodniczego, wreszcie
przepisy (łącznie z nalewkami) oraz ciekawostki w rodzaju skąd pochodzi, od kiedy i jak była wykorzystywana.
Układ książki, dzięki indeksowi podającemu nazwy polskie oraz łacińskie, pozwala na natychmiastowe znalezienie opisu rośliny, na szybkie i bezbłędne ustalenie jej tożsamości.
Ta książka powinna znaleźć się w kieszeni każdego miłośnika przyrody i entuzjasty zdrowego żywienia.
Szczegóły
Tytuł: Dzikie rośliny jadalne i trującePodtytuł: ponad 200 ziół, jagód i orzechów
Autor: Kremer Bruno P.
Wydawnictwo: Bellona
ISBN: 9788311120860
Liczba tomów: 1
Tłumacz: Ziegler-Brodnicka Ewa
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 192
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.4 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
I-cing Księga Przemian
Aletheia