"Książka ze wszech miar godna polecenia. Nie tylko dlatego, że w sposób niezwykle autentyczny i wiarygodny przybliża nam kuchnię bułgarską. Nie tylko dlatego, że to kuchnia kraju, który całe pokolenie Polaków wspomina jako miejsce pierwszej, czasem długo wyczekiwanej, egzotycznej podróży. Nie tylko dlatego, że jest przeznaczona naprawdę dla nas - wszystkie składniki potraw są dostępne w Polsce. Tę książkę po prostu się czyta! Opowieści o kulinarnych zwyczajach narodów bałkańskich, piękne bajki, nawet przepisy są tak wciągające, że przez nieuwagę można przypalić pozostawiony w kuchni obiad".
Ilona Maziarska-Wiśniewska, miesięcznik "Kuchnia".
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia jarska Bułgarów w przepisach i komentarzach część 1Autor: Genev-Puhalewa Iliana
Wydawnictwo: Atropos
Seria: BAŁKAŃSKIE ZAPISKI KUCHENNE
ISBN: 9788392074069
Języki: polski
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 164
Format: 15.0x22.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.49 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Lapidarium V
Czytelnik
Święte kości
Sonia Draga
Falbanki (Audiobook)
Akapit Press
Inne okręty
Erica
Papierowe zabawki
Troy
Gaumardżos! Opowieści z Gruzji
Świat Książki
Treetops 3. Zeszyt ćwiczeń
Oxford University Press
Zarządzanie w warunkach niepewności
Wydawnictwo Naukowe PWN