Pasztet to potrawa przyrządzona ze zmielonego mięsa, podrobów, boczku, słoniny, warzyw, grzybów, ryb, sera, a nawet owoców. Podaje się ją na ciepło lub zimno, jako apetyczną przystawkę lub pożywne danie obiadowe. Wspaniale smakuje z sosami i żurawiną, kaparami, marynowanymi grzybami, piklami, gruszkami, brzoskwiniami i śliwkami w occie.
Podstawowymi składnikami pasztetów mięsnych są oczywiście różne gatunki mięs: cielęcina, wołowina, wieprzowina, drób, dziczyzna, a nawet strusina. Pasztety wegetariańskie można przyrządzać z warzyw, grzybów lub różnych gatunków sera. Do pasztetów na zimno serwuje się zimne sosy, sałatki, pikle, owoce i grzyby w occie oraz świeże pieczywo. Pasztety to zbiór najlepszych przepisów na wyśmienite pasztety mięsne i wegetariańskie, które staną się doskonałym uzupełnieniem codziennego menu, jak i wykwintnego przyjęcia.
Szczegóły
Tytuł: Dobra kuchnia PasztetyAutor: Czarkowska Iwona
Wydawnictwo: Dragon
Seria: Dobra Kuchnia
ISBN: 9788362521845
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 48
Format: 13.5x21.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.12 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Konserwatyzm między Atenami a Jerozolimą
Fijorr Publishing
Kuchnia którą polubisz
zdrowa, smaczna i oszczędna
zdrowa, smaczna i oszczędna
Źródła Życia
Haft krzyżykowy
SBM
Dekalog konserwatysty
Megas
Domowy wypiek chleba
Arystoteles