Kuchnia gruzińska jest specyficzna, a zarazem łatwo rozpoznawalna. Mówiąc o niej należy wymienić takie danie, jak sacywi, charczo, czachochbili, chinkali, łobio, chaczapuri, gozinaki, które stały się popularne również w krajach odległych od Gruzji. Kuchnię gruzińską trudno byłoby zaprezentować bez serów: suługuni oraz imeretyńskiego, bez takich warzyw, jak: fasola, bakłażany, kapusta, buraki, pomidory, które tutaj się gotuje, smaży, zapieka, marynuje, a także zasala.
Szczegóły
Tytuł: Tradycyjna kuchnia gruzińskaPodtytuł: Praktyczne porady i sprawdzone receptury
Autor: Kiładze Jelena
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788375443202
Tłumacz: Skiba Rozalia
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 256
Format: 17.5x23.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.9 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Patty i Priscilla
Rytm
O dziewczętach dla dziewcząt
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Apetyczna panna Dahl
Filo
Puder i pył
MG
Historia ciała
t. 2: Od Rewolucji do I wojny światowej
t. 2: Od Rewolucji do I wojny światowej
słowo/obraz terytoria