Trudno ustalić, kiedy człowiek zaczął przetwarzać mięso. Znacznie łatwiej znaleźć przyczynę tej czynności ? wraz z rozpoczęciem hodowli trzeba było w jakiś sposób zakonserwować mięso.
Naszpikowane konserwantami, pozbawione większej wartości odżywczej i smaku, masowo produkowane wędliny coraz częściej przestają wzbudzać zainteresowanie. Z chęcią natomiast podejmujemy się domowej produkcji przetworów mięsnych. Trudno bowiem o większą satysfakcję, niż pojawiające się na stole aromatyczne i ? przede wszystkim ? zdrowe szynki, kiełbasy oraz konserwy. Zgromadzone w książce informacje zaznajomią Czytelnika z zasadami odpowiedniego doboru surowca i różnorodnymi sposobami wędzenia. Nagrodą za cierpliwość i włożony trud z pewnością będzie niezwykły zapach i smak wędlin własnego wyrobu.
Szczegóły
Tytuł: Wędliny Domowy wyróbWydawnictwo: Dragon
Seria: Dobra Kuchnia
ISBN: 9788362976171
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 112
Format: 17.0x24.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.53 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Ustawa o drogach publicznych Komentarz
Wolters Kluwer
102 nowych artystów
Arkady
Sprzedaj lodówkę i jedź dookoła świata
Zwierciadło
Co wypanda, a co nie wypanda
Dwie Siostry
Liczę do 100
Babaryba