Odkrywanie smaku

Olesiejuk

  • Rok wydania: 2011
  • Format: 21.0x27.0cm
  • Oprawa: Twarda z obwolutą
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
49,40 PLN
Nasza cena
44,93 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 25,22 zł



Stale staramy się usprawniać rytm życia, a liczba spraw do załatwienia zmusza nas do nieustannego i szybkiego podejmowania decyzji. Jak ocalić własne emocje i spróbować zachować spokój Pragniemy chronić własną przestrzeń, z uwagą dokonywać przemyślanych wyborów, i choć na chwilę powstrzymać tempo. Ta książka ma być właśnie takim przystankiem, krótką chwilą dla siebie i bliskich, pomysłem na miłe spędzenie czasu.
Geneza "Odkrywania smaku" jest prosta. Pan Marek Kondrat otrzymał od panów Jana i Filipa Wieczorkiewiczów propozycję, aby dobrał wina do karty menu przygotowanej dla powstającego w Gdańsku hotelu Hilton.Temu z pozoru rutynowemu działaniu zaczęły jednak towarzyszyć eksperymenty w poszukiwaniu i łączeniu smaków. Nie chodziło o znajomość sztywnych reguł, a raczej o poszukiwania smaku "idealnego". Już niewielkie zmiany składników potrawy lub sposobu jej przygotowania wpływały na percepcję smakową w połączeniu z winem i tym samym na jego "przydatność" . Jakich wrażeń smakowych dostarcza wino Jakie elementy smakowe potrafi uwypuklić, a co niweczy

Szczegóły

Tytuł: Odkrywanie smaku
Autor: Marek Kondrat, Adam Woźniak, Paweł Wątor
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788377085509
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 192
Format: 21.0x27.0cm
Oprawa: Twarda z obwolutą
Waga: 1.08 kg

Recenzje