Gordon Ramsay jest uważany za największy brytyjski talent kulinarny.
W Pasji smaku znalazło się ponad 100 przepisów, charakteryzujących się niezwykłą lekkością i intensywnością smaku. Wykorzystując wyłącznie najświeższe składniki, minimalne ilości masła i śmietany oraz najbardziej klarowne, nasycone intensywnym smakiem buliony, Ramsay przyrządza wysublimowane potrawy, dostarczające podniebieniu wspaniałych wrażeń. Wiele jego znanych przepisów - m.in. zupa cappuccino z langust i soczewicy, tortellini z ratatouille z warzywami w sosie gazpacho czy rabarbarowy cre`me brulée - zostało dostosowanych do możliwości kuchni domowej i podzielonych na łatwe do zrealizowania etapy.
Czy wiesz, że... Gordon Ramsay rozpoczął swą barwną karierę jako zawodowy futbolista w drużynie Glasgow Rangers. Obecnie jest jedynym brytyjskim kuchmistrzem, który może się poszczycić aż czterema gwiazdkami przyznanymi przez prestiżowy gastronomiczny Przewodnik Michelin. "Pasja smaku" autorstwa Gordona Ramsaya zdobyła nagrodę Glenfiddich za Najlepszą Książkę Kulinarną.
Szczegóły
Tytuł: Pasja smakuPodtytuł: Przepisy z restauracji Aubergine
Autor: Gordon Ramsay
Wydawnictwo: Publicat
ISBN: 9788324518821
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 192
Format: 22.5x27.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Chłopiec zwany gwiazdką
Zysk i S-ka
Arystokratka na koniu
Stara Szkoła
Szczęśliwy ten, kto dostanie Dunię
Zakamarki
Doktor Proktor i niemal ostatnie święta
Dolnośląskie