Żywność genetycznie zmodyfikowana w stosunkach międzynarodowych

UMCS

  • Rok wydania: 2011
  • Format: 17.0x24.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
52,50 PLN
Nasza cena
50,54 PLN
Oszczędzasz 4%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 48,71 zł



Celem niniejszej książki jest analiza specyfiki, zasięgu i natężenia wpływu na współczesne stosunki międzynarodowe żywności genetycznie zmodyfikowanej, będącej przykładem wykorzystania najnowszych osiągnięć badawczych w obszarze inżynierii genetycznej. Żywność genetycznie zmodyfikowana to ważny czynnik interakcji i więzi między uczestnikami stosunków międzynarodowych oraz kształtowania relacji opartych na współzależności. Jako wciąż nowy produkt myśli technologicznej stanowi przedmiot debaty społecznej, w której ścierają się poglądy zwolenników i przeciwników upowszechniania żywności transgenicznej oraz celowości kontynuowania badań naukowych nad jej kolejnymi generacjami. To sprawia, że wszelkie działania mające na celu pogłębienie wiedzy o żywności genetycznie zmienionej są niezwykle istotnym i odpowiedzialnym zadaniem.

Szczegóły

Tytuł: Żywność genetycznie zmodyfikowana w stosunkach międzynarodowych
Autor: Szkarłat Monika
Wydawnictwo: UMCS
ISBN: 9788377840160
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 500
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.93 kg

Recenzje