Znajdziecie tu 99 przepisów wybranych i opracowanych przez Annę Wrońską, redaktorkę naczelną magazynu Kuchnia".
Nauczycie się, jak wyhodować zakwas na chleb i jak na tym zakwasie piec. Są także - dużo łatwiejsze - receptury na pieczywo drożdżowe. Osoby uczulone i na zakwas, i na drożdże (a nie jest ich mało!) dowiedzą się, jak upiec pyszny chleb albo bułkę na sodzie oczyszczonej albo na proszku do pieczenia.
Polecamy Wam tę książkę także ze względu na apetyczne zdjęcia i bardzo ładną szatę graficzną - zaprojektowała ją artystka-malarka Julita Tatyrża, kierownik artystyczna magazynu Kuchnia". Mamy nadzieję, że świetnie nada się na prezent, czy to na mikołajki, czy pod choinkę.
Nauczycie się, jak wyhodować zakwas na chleb i jak na tym zakwasie piec. Są także - dużo łatwiejsze - receptury na pieczywo drożdżowe. Osoby uczulone i na zakwas, i na drożdże (a nie jest ich mało!) dowiedzą się, jak upiec pyszny chleb albo bułkę na sodzie oczyszczonej albo na proszku do pieczenia.
Polecamy Wam tę książkę także ze względu na apetyczne zdjęcia i bardzo ładną szatę graficzną - zaprojektowała ją artystka-malarka Julita Tatyrża, kierownik artystyczna magazynu Kuchnia". Mamy nadzieję, że świetnie nada się na prezent, czy to na mikołajki, czy pod choinkę.
Szczegóły
Tytuł: Domowy chleb bułki i bułeczkiAutor: Wrońska Anna
Wydawnictwo: Agora
ISBN: 9788326806681
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 120
Format: 21.0x23.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.47 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Zainteresowania młodzieży naukami ścisłymi i ich szkolne uwarunkowania
Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego
Łaska utracona
Galeria Książki
Metamorfozy wnętrz
Agora
AutoCAD 2005 i 2005 PL
Helion
Sztuka urody Kolor
Sarmakoz
Idea społeczeństwa obywatelskiego
Współczesna debata i jej źródła
Współczesna debata i jej źródła
Wydawnictwo Naukowe UMK