Aromatyczne kumkwaty, rambutany, papaje, pitaje, gujawy, szarony czy figi owoców egzotycznych w sklepach jest dużo, tylko nie zawsze wiemy, jak je można wykorzystać. Hanna Szymanderska podpowie nam, jak stosować je w kuchni. Pełne witamin i minerałów są znakomitym składnikiem sałatek i deserów, a także wspaniałym dodatkiem do dań z mięsem, drobiem i rybami. Urozmaicają wygląd potraw, nadają nawet tym pospolitym zupełnie nowy smak. Warto spróbować świeżej galantyny z indyka z ananasowym sosem, delikatnej wieprzowiny z brzoskwiniami, ciekawego w smaku pstrąga w sosie z mango czy wykwintnej kaczki z pomarańczami. Dodatkowo: informacje o mniej znanych owocach i wiele ciekawostek.
Szczegóły
Tytuł: Owoce egzotyczneAutor: Szymanderska Hanna
Wydawnictwo: Świat Książki
ISBN: 9788377992517
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 270
Format: 21.0x21.0cm
Oprawa: Kartonowa Foliowana
Waga: 0.89 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Skarpety na drutach
Weltbild
Po drugie dla kasy
Fabryka Słów
Komunikacja interpersonalna w zarządzaniu
Inwestycje