Książka dostarczy wielu pomysłów na pyszne potrawy. Sięgając do tradycji, zaskoczymy naszych najbliższych, podając np. pieczeń z sarny w śmietanie, bażanta w wiśniowym sosie, kuropatwy duszone w czerwonej kapuście, bigos hultajski czy pasztet z zająca. Do opisanych dań idealnie pasować będą zaproponowane przez Ewę Aszkiewicz sosy (gorące i zimne), nalewki oraz konfitury.
Jakkolwiek poszukiwanie składników i przygotowanie dań z dziczyzny będzie wymagało nieco więcej wysiłku, warto go podjąć. Autorka sięgnęła do rodzinnych zapisków kulinarnych i proponuje sprawdzone przepisy kuchni myśliwskiej, zachęcając do odkrywania na nowo różnorodnych, niebanalnych smaków.
Jakkolwiek poszukiwanie składników i przygotowanie dań z dziczyzny będzie wymagało nieco więcej wysiłku, warto go podjąć. Autorka sięgnęła do rodzinnych zapisków kulinarnych i proponuje sprawdzone przepisy kuchni myśliwskiej, zachęcając do odkrywania na nowo różnorodnych, niebanalnych smaków.
Szczegóły
Tytuł: Polska kuchnia myśliwskaAutor: Aszkiewicz Ewa
Wydawnictwo: Publicat
ISBN: 9788324517459
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 144
Format: 16.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.51 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Myśliwska książka kucharska
Bernardinum
Wiersze dla dzieci
LIWONA
Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam...
Drzewo Babel
189 Przepisów Siostry Marii
Martel
Zielone koktajle. 365 przepisów
Publicat