Academii Barilla powstała w 2004 roku, a jej misją jest podkreślanie roli kuchni włoskiej i ochrona regionalnego dziedzictwa gastronomicznego poprzez walkę z imitatorstwem i podróbkami oryginalnych produktów. Akademia wspiera też najlepsze tradycje włoskich restauratorów poprzez inwestycje i organizację imprez tematycznych. To miejsce, gdzie wybitni zawodowi kucharze mogą się podzielić swoimi wyjątkowymi umiejętnościami. Academia Barilla prowadzi kursy dla entuzjastów kuchni, ma też w ofercie szkolenia dla osób z branży kulinarnej; propaguje najwyższą jakość, będącą wynikiem wieloletniego doświadczenia.
Autentyczna kuchnia włoska jest silnie osadzona w tradycji, ale wielka rozmaitość wykorzystywanych w niej składników otwiera przed każdym kucharzem ogromne pole dla nowych kombinacji i dostarcza wielu nieznanych wrażeń.
Kochamy kuchnię włoską - przede wszystkim za różnorodność świeżych, nieprzetworzonych produktów i składników, z których powstają smaczne proste dania.
Oto wybór łatwych dań, które może przygotować każdy, przepisów rodem z babcinej włoskiej kuchni, dzięki którym w mgnieniu oka przywołasz tradycyjne smaki Italii: spaghetti alla carbonara, lasagne alla napoletana, risotto alla milanese, peperoni ripieni alla siciliana, cantucci, pizza, focaccia.
Zapraszamy do odkrywania nieskończonych możliwości, jakie daje kuchnia włoska.
Szczegóły
Tytuł: 222 łatwe przepisy kuchni włoskiejWydawnictwo: Muza
ISBN: 9788377581346
Tytuł oryginału: 222 Easy Recipes of Italian Cuisine
Język oryginału: angielski
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 520
Format: 22.0x22.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.64 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Rosemary znaczy pamięć
Dolnośląskie
Morderstwo odbędzie się
Dolnośląskie
Śmierć lorda Edgware'a
Dolnośląskie
Kieszeń pełna żyta
Dolnośląskie
Świat przyrody
przewodnik młodego odkrywcy
przewodnik młodego odkrywcy
Zielona Sowa
Bogom nocy równi
LTW
Wigilia Wszystkich Świętych
Dolnośląskie