Praktyczny poradnik kulinarny zawierający wskazówki dotyczące gotowania na parze (zasady gotowania na parze, opis sprzętu, stosowanie przypraw i ziół), reguł zdrowego odżywiania w dolegliwościach układu pokarmowego, a także ciekawe pomysły na zdrowe i szybkie obiady, kolacje czy desery (przy każdym daniu podano czas przygotowania i liczbę porcji). Przykładowe przepisy: zupa z zielonego groszku, knedle drożdżowe z owocami, brokuły z migdałami, warzywa z kaszą kuskus, łosoś w sosie pomidorowym, flądra w ziołach, wieprzowina z kalafiorem, klopsy ziołowe, zabaglione.
Szczegóły
Tytuł: Gotowanie na parzePodtytuł: Encyklopedia zdrowia
Autor: Basse Monika
Wydawnictwo: Literat
Seria: Encyklopedia zdrowia
ISBN: 9788377742235
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 32
Format: 15.0x21.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.07 kg