Smalec, potrawa znana od wieków, powrócił ostatnio do łask i podaje się go nawet na przyjęciach. Przekonaj się, że jest to uzasadnione!
Smalec można przyrządzać na różne sposoby i jest on naprawdę pyszny. Z tą książką przygotujesz go nie tylko w wersji podstawowej, ale też z wieloma smakowitymi dodatkami: jabłkami, suszonymi śliwkami, grzybami, rozmaitymi ziołami.
W publikacji znajdziesz też przepisy na to, co świetnie pasuje do smalcu: domowe pieczywo np. chleb wiejski czy żytni z kminkiem oraz kiszone lub marynowane warzywa i grzyby np. korniszony czy marynowaną cebulkę.
Smalec można przyrządzać na różne sposoby i jest on naprawdę pyszny. Z tą książką przygotujesz go nie tylko w wersji podstawowej, ale też z wieloma smakowitymi dodatkami: jabłkami, suszonymi śliwkami, grzybami, rozmaitymi ziołami.
W publikacji znajdziesz też przepisy na to, co świetnie pasuje do smalcu: domowe pieczywo np. chleb wiejski czy żytni z kminkiem oraz kiszone lub marynowane warzywa i grzyby np. korniszony czy marynowaną cebulkę.
Szczegóły
Tytuł: Smalec we współczesnej kuchniWydawnictwo: Olimp Media
Seria: Polskie tradycje kulinarne
ISBN: 9788377071090
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 112
Format: 14.0x20.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.21 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Islam i Jezus Prawda i fakty
Dobry Skarbiec
Sztuka urody Kolor
Sarmakoz
North and South
Wordsworth
Pismo Święte Nowy Testament
brązowy
brązowy
Księgarnia Św. Wojciecha