Poradnik zaliczany do klasyki, sprzedano już ponad 100 000 egzemplarzy.
Opracowana w 1986 roku i przetestowana przez naukowców Europejskiego Instytut Badań nad Odżywianiem (IREN), metoda doktora Alaina Delabos jest rewolucyjnym zwrotem w podejściu do odżywiania się. Po raz pierwszy w historii nowoczesnej medycyny lekarz twierdzi, że nie trzeba rezygnować z żadnych potraw, żeby uzyskać i zachować szczupłą sylwetkę, a nawet zapanować nad podwyższonym cholesterolem i cukrzycą. Każda potrawa jest wartościowa, jeśli zostanie spożyta zgodnie z biologicznym zegarem organizmu, podczas gdy ten sam pokarm przyjęty w niewłaściwym momencie przyczyni się do otyłości. Z metody mogą skorzystać nie tylko osoby mające problemy z nadwagą lub zaburzeniami metabolicznymi, ale każdy, kto pragnie zachować zdrowie i dobre samopoczucie.
Nie bez powodu doktor Alain Delabos nazywany jest architektem ciała. Jego metoda pomaga zrozumieć, dlaczego zbędne kilogramy odkładają się w tej lub innej części ciała. Stosując się do jego zaleceń, możemy sami w naturalny sposób odzyskać zgrabną sylwetkę. Efekt jest trwały i nie wywołuje efektu jojo.
Książka ukazała się we Francji w 1999 roku i jest alternatywą dla wszelkiego rodzaju restrykcyjnych diet, wywołujących niedobory składników w organizmie. Znajdziesz w niej przepisy kulinarne kuchni francuskiej oraz przygotowane specjalnie dla polskiego czytelnika dania kuchni polskiej.
Opracowana w 1986 roku i przetestowana przez naukowców Europejskiego Instytut Badań nad Odżywianiem (IREN), metoda doktora Alaina Delabos jest rewolucyjnym zwrotem w podejściu do odżywiania się. Po raz pierwszy w historii nowoczesnej medycyny lekarz twierdzi, że nie trzeba rezygnować z żadnych potraw, żeby uzyskać i zachować szczupłą sylwetkę, a nawet zapanować nad podwyższonym cholesterolem i cukrzycą. Każda potrawa jest wartościowa, jeśli zostanie spożyta zgodnie z biologicznym zegarem organizmu, podczas gdy ten sam pokarm przyjęty w niewłaściwym momencie przyczyni się do otyłości. Z metody mogą skorzystać nie tylko osoby mające problemy z nadwagą lub zaburzeniami metabolicznymi, ale każdy, kto pragnie zachować zdrowie i dobre samopoczucie.
Nie bez powodu doktor Alain Delabos nazywany jest architektem ciała. Jego metoda pomaga zrozumieć, dlaczego zbędne kilogramy odkładają się w tej lub innej części ciała. Stosując się do jego zaleceń, możemy sami w naturalny sposób odzyskać zgrabną sylwetkę. Efekt jest trwały i nie wywołuje efektu jojo.
Książka ukazała się we Francji w 1999 roku i jest alternatywą dla wszelkiego rodzaju restrykcyjnych diet, wywołujących niedobory składników w organizmie. Znajdziesz w niej przepisy kulinarne kuchni francuskiej oraz przygotowane specjalnie dla polskiego czytelnika dania kuchni polskiej.
Szczegóły
Tytuł: Zeszczupleć na życzenie. Odżywianie zgodne z rytmami biologicznymi (CHRONOODŻYWIANIE)Autor: Alain Delabos
Wydawnictwo: Kos
ISBN: 9788376490571
Tytuł oryginału: MINCIR SUR MESURE grâce ? la chrono-nutrition
Język oryginału: francuski
Tłumacz: Wieczorek Barbara
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 372
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.46 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Skarbczyk matematyczny
Harmonia
Cudaczek Wyśmiewaczek
(Audiobook)
Siedmioróg