Kiedy w XVIII wieku w Europie skrzyżowano pochodzącą ze wschodnich obszarów Ameryki Północnej poziomkę wirginijską z południowo amerykańską poziomką chilijską, nikt zapewne nie przypuszczał, jak zawrotną karierę zrobi nowy owoc.
Truskawki zawierają wiele wartościowych składników: witaminę C, fosfor, żelazo, antycyjany. Są niskokaloryczne. Owoce można spożywać na surowo, wykorzystywać jako dodatki do dań (nie tylko słodkich), popularne są także przetwory z truskawek. Dobrze znoszą zamrażanie, a z liści truskawek sporządza się herbatkę ziołową. Truskawki to owoc popularny i lubiany.
Szczegóły
Tytuł: Dania z truskawkamiAutor: Iwona Czarnkowska, Grzegorz Drużbański, Jolanta Bąk
Wydawnictwo: Dragon
Seria: Dobra Kuchnia
ISBN: 9788362976683
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 48
Format: 13.5x21.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.11 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kalendarz 2015 Tatry
Radwan
Kapitał
Studio Emka
JavaScript Wzorce
Helion
Gotenhafen
Nowy Świat
Reakcje kwasów i zasad w chemii analitycznej
Wydawnictwo Naukowe PWN
Looney Tunes Ćwiczenia 2-latka
Zielona Sowa
Ciasta z blachy
Dragon