Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję. W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału. W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały.
Szczegóły
Tytuł: Sushi i sashimiAutor: Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377730300
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 96
Format: 22.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.467 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dlaczego wierzę?
WAM
Pinypon z pupilem
(FPP9568)
TM Toys
Przygoda z małpką
Muza
Ręko-dzieła
Wilga
W poszukiwaniu grzmiącego smoka
Wydawnictwo M
Ja i moja siostra Klara
Tatarak