Kulinarny przewodnik grzybiarza przekonuje, że z grzybów można przyrządzić całe mnóstwo dań na różne sposoby. Znajdziecie w nim 120 przepisów na codzienne i wykwintne potrawy. Łączy je wspólna cecha: łatwość wykonania.
Autor proponuje receptury na sałatki, przystawki, zupy, sosy i dania główne z grzybami świeżymi, suszonymi lub marynowanymi m.in. na sałatkę ziemniaczaną z grzybami, pasztet grzybowy, krem grzybowy z serem feta, kotlety z kaszy i grzybów, kaczkę pieczoną z grzybami, karpia pieczonego z pieczarkami i grzybowe leczo.
Ponadto prezentuje pomysły na przetwory z grzybów np. kwaszone kurki i rydze czy grzyby pasteryzowane w tłuszczu.
Dodatkowym atutem książki jest rozdział wstępny na temat rozpoznawania grzybów oraz ich przyrządzania. To nieodzowny przewodnik kulinarny dla miłośników dań z grzybów.
Szczegóły
Tytuł: Kulinarny przewodnik grzybiarzaAutor: Barowicz Tadeusz
Wydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377070864
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 128
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.41 kg