Bogaty wybór przepisów, zdrowe, świeże składniki, aromatyczne zioła i przyprawy oto tajemnica popularności kuchni włoskiej. Ta znakomita książka kucharska w przejrzystej formie prezentuje bogactwo i różnorodność oryginalnych, włoskich recept i sprawia, że sama ich lektura tak dalece pobudza apetyt, że ogarnia nas nieprzeparta ochota spróbowania tych pachnących zup, kolorowych i chrupiących salat oraz bajecznych deserów. Książka zawiera mnóstwo przepisów na różne okazje z uwzględnieniem odmiennych kulinarnych upodobań. A przepisy są tak łatwe w przygotowaniu, że w okamgnieniu można wyczarować smak południa i urok włoskich potraw.
Przepisy są przejrzyście zestawione w grupach tematycznych i zaprezentowane krok po kroku na kolorowych ilustracjach, jasne dla początkujących i zaawansowanych.
Oznaczono stopień trudności, czas przygotowywania i gotowania każdej potrawy. Uzupełnieniem są rady kucharza i warianty dań.
Dla wtajemniczonych podano wartości odżywcze i zawartość kaloryczną potraw.
Przepisy są przejrzyście zestawione w grupach tematycznych i zaprezentowane krok po kroku na kolorowych ilustracjach, jasne dla początkujących i zaawansowanych.
Oznaczono stopień trudności, czas przygotowywania i gotowania każdej potrawy. Uzupełnieniem są rady kucharza i warianty dań.
Dla wtajemniczonych podano wartości odżywcze i zawartość kaloryczną potraw.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia włoska Klasyczne i nowoczesne daniaAutor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788377709474
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 384
Format: 18.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.29 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Wiele demonów
Wielka Litera
Włoska kuchnia na polskim stole
Publicat
Ości
Literackie
Zabawka Boga
Bernardinum