Dobroczynne działanie miodu, znane od tysięcy lat, do dziś wykorzystuje się w medycynie naturalnej, kosmetyce i oczywiście kuchni. Miód wykorzystuje się, aby wspomóc leczenie chorób układu krążenia, układu oddechowego, pokarmowego, moczowego, skóry i błon śluzowych czy nawet schorzeń ginekologicznych. Pyłek kwiatowy i pierzga znajdują zastosowanie w leczeniu chorób żołądka, jelit, wątroby, układu krwionośnego czy schorzeń psychicznych.
Miód wspomaga leczenie wielu dolegliwości, wpływa na poprawę samopoczucia, zwalcza bezsenność, dostarcza organizmowi cennych i łatwo przyswajalnych elementów odżywczych. Jest nieocenionym sprzymierzeńcem urody, o czym wiedziały doskonale już starożytne piękności, stosując z upodobaniem miodowe kąpiele, masaże i inne zabiegi z użyciem miodu.
Szczegóły
Tytuł: Miód Odżywia pielęgnuje leczyPodtytuł: tradycyjne i sprawdzone przepisy
Autor: Czarkowska Iwona
Wydawnictwo: Dragon
ISBN: 9788363559014
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 144
Format: 17.0x24.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.63 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pszczoły Pasieka towarowa
Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Tajemnice pszczelego ula
Alma-Press
Choroby pszczół
Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Higiena w pasiece
Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Miód propolis pyłek wosk
Multico
Pożytki pszczele
Zapylanie i miododajność roślin
Zapylanie i miododajność roślin
Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Encyklopedia pszczelarska
Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Wszystkie żony Hemingwaya
Pascal