Można je przygotować z wielu składników: z makaronu, ryżu, kasz, warzyw, ziemniaków, mięsa, drobiu itp. Składniki mogą być gotowane, pieczone, rzadziej surowe, i można je łączyć niemal dowolnie, kierując się wyobraźnią kulinarną.
Zapiekanki dają spore pole do popisu. Sprawdzają się jako dania obiadowe, kolacje, desery, mogą być serwowane na ciepło lub zimno. Korzystając z prostych przepisów, przygotowuje się w kilkanaście minut, choć oczywiście można też wykazać się kunsztem kulinarnym, przyrządzając danie wymagające więcej zachodu. Efekt z pewnością będzie doskonały zapiekanki zawsze się udają.
Szczegóły
Tytuł: ZapiekankiAutor: Czarkowska Iwona
Wydawnictwo: Debit
Seria: Dobra Kuchnia
ISBN: 9788362976966
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 48
Format: 13.5x21.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.11 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pyszności z piekarnika
zapiekanki, pizze, grzanki
zapiekanki, pizze, grzanki
Prószyński i S-ka
Encyklopedia Gdańska
Fundacja Gdańska
Gdańsk Miasto od nowa
Kształtowanie społeczeństwa i warunki bytowe w latach 1945?1970
Kształtowanie społeczeństwa i warunki bytowe w latach 1945?1970
słowo/obraz terytoria
Koziorożec Horoskop 2014
Harlequin
Strzelec Horoskop 2014
Harlequin
Baran Horoskop 2014
Harlequin